ruimte spiegel

spiegel het nieuwe interieur

PITCH: De interieurarchitect

* Beschermt en bevorderd de veiligheid, gezondheid en het welbevinden van alle gebruikers van gebouwen en integreert schoonheid, comfort en duurzaamheid in ontwerpen die voldoen aan de functionele, technische en economische eisen van gebruikers.

Kan dit anders ? 💡  😕

Geplaatst op: 26 juni 2015
in: interieur

∃DAS en Het Open Huis Rotterdam

Wie worden de gebruikers ? Het voormalige Schielandshuis en haar directe omgeving wordt getransformeerd tot HOHR, het open huis rotterdam. De visie voor het monumentale gebouw, de tuin en de aansluitende bebouwing zorgt voor een andere indeling en inrichting die volledig ontworpen is vanuit het perspectief van de toekomstige gebruikers en gebruikersfuncties.


Lees meer…

Geplaatst op: 23 oktober 2014
in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie

S.J.M. havengebouw,

Het havengebouw van SJM, Stichting Jachthaven Muiden met haar voorzieningen werd aan het begin van het watersport seizoen in 2012 feestelijk geopend met een betoog over hoe de voorzieningen genoemd kunnen worden. Er volgde een hele riedel namen van douches, wc’s, sanitair en badhuis en nog veel meer varianten. Het verlichtingsplan introduceerde ‘het badhuis’ naar een romeinse afbeelding.
Lees meer…

Geplaatst op: 22 augustus 2014
in: clubhuis, havengebouw, interieur, test

Provada 2014 het transformatieplein met:

∃DAS maakt een visie voor de herbestemming van het Schielandshuis in Rotterdam. De visie wordt op het transformatie plein van  de Provada gepresenteerd aan publiek, investeerders en eigenaar op 4 juni aanstaande. De alliantie bestaat uit 4 interieurarchitecten bni. Centrale vraag: Welke functies zijn denkbaar die recht doen aan het historisch belang van het Schielandshuis in het centrum van Rotterdam? De gewenste kwaliteiten is een monument met een publieke functie. Het gesloten karakter veranderen in een meer naar buiten gerichte uitstraling.


Lees meer…

Geplaatst op: 19 juni 2014
in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie

obs De Zeetuin

 2013 ontwerp interieur kleurenplan De Zeetuin in Almere

Binnenkort wordt de nieuwe kleurenplan voorgesteld aan de openbare basisschool, obs De Zeetuin. Het gebouw is op tekening gezet in een 3d model zodat de binnenkant goed in beeld komt en visualisaties van de nieuwe voorstellen gemaakt kunnen worden. De buitenkant van de school heeft de vele kleuren, waarvan
Lees meer…

Geplaatst op: 20 februari 2014
in: interieur, school

Poortgebouw Hospice

Ontwerp en uitvoering, creëer een de indeling waardoor een waardige uitgeleide ruimte ontstaat. In 2012 krijgen we de vraag: ontwerp opslag ruimte voor medische huisraad in het poortgebouw en daarmee een waardige uitgeleide ruimte van Hospice Veerhuis in Amsterdam, binnen het vastgestelde budget.


Lees meer…

Geplaatst op: 5 februari 2014
in: bedrijf, interieur, vast meubilair, zorg

obs De Tjasker

ontwerp exterieur kleur-materiaalplan voor De Tjasker in Almere-buiten,

In 2012 maken we voor de openbare basisschool De Tjasker een exterieur kleur-materiaalplan. Op de originele tekening van de plattegrond en gevelaanzichten staat dat dit type schoolgebouw  in juni 1983 door de directie stadsontwikkeling & gemeentewerken als kleuter en lagere school op 5 locatie gepland is. De Tjasker is een knusse school die aan het begin staat van de rij scholen in een groen boomrijk plantsoen. In de rij van 5 scholen komt dit gebouwtype 3 keer voor, met de basisschool De Kring op het einde.
Lees meer…

Geplaatst op: 3 februari 2013
in: exterieur, school

 

basisschool De Kring

Make-over voor school in Almere-buiten met een kleur-materiaalontwerp exterieur

In 2012 krijgt het exterieur van de openbare jenaplanschool De Kring een ‘make-over’, een kleur- materiaal ontwerp in verband met het geplande regulier onderhoud. Met buitenschilderwerk en nieuwe gevelbekleding wordt een toekomstgerichte identiteit van de gebruikers vertaald in de 25 jaar oude schoolgebouw. Een wens is dat de nieuwe sfeer de buurt verbetert.
Lees meer…

Geplaatst op: 2 februari 2013
in: exterieur, school

Stadskantoor Amsterdam Zuidoost,

2002 Ontwerp kantoor in opdracht van BAM, bvo 12740m2, in 2004 start de samenwerking voor het  interieur ontwerp en de uitvoering, ADP architecten en  ERAS interieurarchitect, architect Wim Woensdregt en Margot Eras werken samen aan de indeling en inrichting, oplevering 2007.   VAN CEL NAAR OPEN.

De gebruiker van het kantoor was gevestigd in een traditioneel kamer-kantoor, centrale gang met links en rechts wanden met deuren naar de kamers. De kamers zijn groot 360 bij 540 of 720 voor 2 werkplekken. Voor de indeling van de werkvloeren van de kantoren is een structuur ontwikkeld waarbij de werkplekken aan de gevel geplaatst zijn met een hoge
Lees meer…

Geplaatst op: 8 december 2011
in: gemeentehuis, interieur, kantoor

“van grijze klomp naar kleurige eyecatcher”

 

Niet alleen voor grote verbouwingen, ook bij kleinere ingrepen kan een interieurarchitect veel betekenen.
Zo werd een schoolgebouw in de Almeerse Parkwijk met beperkte middelen grondig opgefrist. De opdrachtgevers zijn blij met het resultaat.


Lees meer…

Geplaatst op: 17 november 2011
in: exterieur, school